Balatonalmádi Önkormányzat


Aki igazán ismeri ezt a vidéket, tudja, hogy nemcsak a nyár szép, hanem minden évszak. Ahogy virágba borulnak a lankák gyümölcsfái, s belengi a békés hajlatokat a szőlővirág illata. Langyos lágy vízen vitorlákat röptet a szél, forrón tűz a nap a strandok fövenyén. A szürke ködökön átsejlik a fény, s az ordas bakonyi szelek úgy csapnak arcunkba, mint a tenger hullámai. Akkor is jó itt járni, mikor talpunk alatt ropog a hó, s a jégmezővé fagyott Balatonon siklunk tova és a fákon zúzmara csipke zizeg. S aztán halványzölden suhogni kezdenek a nádasok, és csevegve rohannak le a tóba a Bakonyból induló patakok.

A „Balaton mellyéke” – ahogy Kiss János nevezte ezt a vidéket: emberi táj, a múlt élő része itt a jelennek, ember és természet szövetségre léptek benne. Évszázados történelmi múltja, a Szent család itt őrzött ereklyéi a Szent Jobb kápolnában, berényi erődtemploma, kulturális örökségünk.


Almádi egész évben hívja, várja vendégeit. Kérem, fogadja szeretettel invitálásomat, ismerkedjen meg városunk értékeivel, töltse kellemesen pihenését!


Keszey János Polgármester